WordPress tema napravljena specijalno za Amazon Affiliate sajtove

SADRŽAJ

S ponosom vam predstavljam svoju WordPress temu, koja je specijalno napravljena i optimizovana za Amazon Affiliate sajtove. Tema ima sve potrebne elemente koje jedan profesiolani Amazon Affiliate sajt treba da ima.

BAF Amazon Affiliate WordPress Tema
BAF – WordPress tema za Amazon Affiliate sajtove

Na ideju da napravim WordPress temu sam došao razmišljajući o videu za kurs, a koji je trebalo da pokrije najbolje teme za WordPress i koju bi trebalo da koristite. Shvatio sam dosta ljudi ne zna profesionalno da koristi WP i da će to biti jedan od potencijalnih problema s kojima ćete se susresti.

Takođe, pravljenje sajta će vam oduzeti dosta vremena i pitanje je da li ćete napraviti nešto što će dobro funkcionisani kada je u pitanju konverzija.

Tako sam odlučio template koji koristim za svoje sajtove i koji provjereno funkcionišu i donose zaradu.

SPECIJALNE OPCIJE U TEMI I PLUGINI

Osim dizajna tema posjeduje sve plugine (dodatke) koji će vam biti koristi kao što su:

 • Easy Table of Contents – za prikazivanje tabele sadržaja članka
 • Insert Headers and Footers – kako biste što lakše ubaciti određene skripte, tipa Google Analtiycs kod
 • JoomDev WP Pros & Cons – za prikazivanje pros and cons
 • Loginizer – sigurnosni plugin s kojim možete ograničiti broj pogrešnih logovanja
 • WPS Hide Login – takođe sigurnosni plugin sa kojim možete promjenit adresu za pristup login stranici
 • Yoast SEO – plugin za on-page optimizaciju sajta

I još neki koji su potrebni kako bi tema funkcionisala normalno. Sve to se instalira u samo jedan klik. Nije potrebno da sami tražite te plugine, instalirate i aktivirate.

U temu sam ugradio i još 2 posebna elementa koja koristim na svojim sajtovima, a to su:

 • Posebno dizajnirana checklista i
 • Dugme za Amazon Affiliate linkove

baf dugme
Amazon button, a iznad se nalazi Pros & Cons element

Checklistu uglavnom koristim na početku i na kraju članka. Na početku je stavim kada hoću da navedem bitne stavke zašto je XYZ proizvod dobar ili šta ću sve pokriti u članku, a na kraju sumiram i navedem šta je najbitnine na šta bi trebalo da obrate pažnju prilikom kupovine XYZ proizvoda.

checklista baf
Dizajn checkliste

Zbog toga sam odlučio da na demo sajtu napravim članak koji možete pogledati klikom ovdje, a koji sadrži sve potrebne elemente i prikazuje kako izgleda jedan članak na mojim sajtovima.

Tema je u sebi ima ugrađen Elementor Page Builder pomoću kojeg su napravljene stranice.

PODEŠAVANJA

Pretpostavljajući da će biti onih koji ne znaju kako koristiti builder napravio sam stranicu sa osnovim podešanjima. Na toj stranici možete podesiti osnovne stvari kao što su boje ili padding (razmak) između elemenata u checklisti.

Osnovna podešavanja u temi koja će olakšati početnicima korištenje i mjenjanje osnovnih stvari na sajtu.

Ukoliko s vremenom vidim da je potrebno da ugradim još novih elemanta, onda ću ih ugraditi. Za sada je ovo dovoljno što se tiče podešavanja, a takođe imate već i ugrađene opcije kao što su promjena logotipa ili favicona.

Pored toga što sajt posjeduje određene funkcionalnosti i podešavanja koja će vam pomoći u radu i korištenju teme, tema je ujedno i optimizovana za mobilne i tablet uređaje. Svi elementi su mobile-responsive i nema potrebe za dodatnim podešavanjima osim ako samostalno ne želite da nešto promjenite na temi, a što je svakako moguće.

Niste uopšte ograničeni što se tiče izmjene dizajna sajta.

LICENCIRANJE TEME

Poslednji i najnoviji update donio je mogućnost da se unese licenca i na taj način aktivira tema. U prevodu, bez licence ništa ne funkcioniše kako treba i nakon toga sve opcije i mogućnosti su dostupne kao što su:

 • Importovanje demo sadržaja
 • Instalacija “required plugins”
 • Korištenje teminih funkcionalnosti itd.

Sve licence se čuvaju na serveru i nakon što uspješno kupite kurs dobićete i jedan e-mail u kojem će biti licenca za temu. Licenciranje je podijeljeno u dvije kategorije, odnosno imamo dvije licence. Postoji licenca za samo jedan sajt i licenca za neograničen broj sajtova. Ono što je zajedničko za sve licence jeste podrška koja je doživotna.

Nakon upisivanja licence tema se aktivira i sve mogućnosti su dostupne

NOVI DIZAJN LOGIN STRANICE

Najnoviji dodatak temi jeste novi i posebni dizajn login stranice. Mnogi korisnici WordPress-a već su se navikli na standardni dizajn login stranice, ali sam odlučio da u temu ugradim drugačiji dizajn ove stranice. Razlog tome jeste drugačije korisničko iskustvo za same vlasnike i uređivače sajta tokom pristupanja sajtu. Umjesto standardnog WP logotipa prikazivaće se logo sajta, i taj logo je inače bio linkovan ka wordpress.org  ali je to sada izmjenjeno u temi i vodiće direktno na početnu stranicu.

Sve što je potrebno da uradite nakon demo importa jeste da promjenite logo sajta u opcijama i odmah će se logo na login stranici promjeniti.

dizajn login stranice
Drugačiji dizajn login stranice koji dolazi sa temom

DEMO VIDEO

Trenutna verzija teme: 1.0.5

Spremio sam i ovaj kratki demo isječak iz jedne lekcije u kojem vam prezentujem BAF temu i sve njene funkcionalnisti. Tema je veoma jednostavna za korištenje, odlično optimozvana što se tiče vremena očitavanja sajta i konverzije, jer sam preslikao svoje sajtove u ovoj temi.

Tema je trenutno dostupna samo onima koji su kupili kurs.

O AUTORU

KOMENTARI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *